IR ogrevanje in zdravje

  Sonce in odprti ogenj imata dolga stoletja in tisočletja na ljudi poseben vpliv.

  Oba sta za človeka naravni vir prijetne in zdrave IR toplote.

  Infrardeča toplota globinsko boža podkožno tkivo in ga greje zelo blagodejno ter enakomerno. Globinska toplota deluje preventivno.

  Že naši predniki so stoletja nazaj ugotovili, da je toplotna terapija ena izmed najučinkovitejših metod naravnega zdravljenja za mnoge bolezni in tegobe. Zaradi blagodejne toplote se izboljša fizično in psihično počutje.

  Infrardeča energija ni samo varna, temveč zelo blagodejna.

  Infrardeča toplota globinsko boža podkožno tkivo in ga greje zelo blagodejno ter enakomerno. Globinska toplota deluje preventivno.

  Toplotna terapija pomaga pri izgubi teže, saj s pospeševanjem presnovnih procesov vitalnih organov in žlez z notranjim izločanjem, povzroči bistveno večje in hitrejše izgorevanje kalorij. Povečuje se telesna energija, zmanjšuje stres, razstruplja telo, izboljša krvni obtok in očisti kožo, dviguje imunski sistem, pomaga pri prehladu, astmi, bronhitisu (in drugih dihalnih težavah).

  V primeru poškodbe toplota spodbuja vazodilatacijo perifernih žil, s čimer se kisik hitreje prenaša v sklepe in okončine in s tem sprošča mišično napetost, kar pospešuje celjenje zvinov in ran. Zvišan krvni pritisk pomaga h hitrejši ozdravitvi, saj se na račun hitrejšega krvnega obtoka in hitrejše presnove prej izločijo strupeni odpadki iz telesa.

  Infrardeča energija ni samo varna, temveč zelo blagodejna.

  Na tej osnovi so narejene posebne (relativno drage) naprave za hitrejše okrevanje poškodovanih mišic.[vc_empty_space height=”32px”]V inkubatorjih za prezgodaj rojene dojenčke se že desetletja uporablja IR ogrevanje kot najbolj primerno in prijazno do tako nežnih bitij.
  Blagodejni učinki infrardeče toplote na telo:
  Odprava napetosti
  Pozitivni učinki pri artritisu in revmi ter bolečinami v hrbtu
  Izboljšanje pri sklepni togosti ali negibljivosti sklepov
  Pomoč pri motnjah s krvnim tlakom
  Pomoč pri odpravi celulita
  Pospeševanje prekrvavitv telesa
  Znižuje holesterol
  Hujšanje in zniževanje teže
  Idealna predpriprava za masažo
  Ublažitev aken
  Odpravljanje stresa in revitalizacija
  Čiščenje – razstrupljanje telesa
  Glavni učinek infrardečega sevanja je sicer blago, pa vendar globinsko toplotno delovanje. Rezultati se kažejo v boljši prekrvavitvi, aktivaciji molekul in aktivnejših fizikalnih in biokemičnih procesih.
  Zaradi minimalnih razlik v temperaturi zraka pod stropom in pri tleh, je kroženje prašnih delcev veliko manjše kot pri konvekcijskem načinu ogrevanja. Zato je mikroklima bolj prijazna do astmatikov, otrok in vseh ostalih.
  Infrardečega valovanja nikakor ne gre zamenjati z nevarnim UV sevanjem, ki ima za posledico potemnitev (zagorelost) kože. Infrardeče sevanje nas greje in spodbuja biološko aktivna področja.

  V inkubatorjih za prezgodaj rojene dojenčke se že desetletja uporablja IR ogrevanje kot najbolj primerno in prijazno do tako nežnih bitij.

  Ogrevanje z infrardečimi paneli deluje po enakem principu kot infrardeče savne, za katere vemo, da izredno blagodejno in preventivno delujejo na ljudi. IR panel lahko uporabimo tudi za toplotne tretmaje obolelih sklepov oziroma delov telesa, na enak način kot to delamo s posebnimi »IR lučkami«, ki jih lahko kupimo v trgovinah z medicinskimi pripomočki.